Det susar i tallarna

I en susande tallbacke på Vätö hänger detta söta blå hus. Vem bor där? Senaste innehavare av huset var en flugsnappare, enligt uppsnappad information...
Sommarminnen

På det otroligt mysiga Hablingbo Café på Gotland tog vi i somras en fikapaus. Där hängde denna söta fågelholk som kan passa för rödhake eller gärdsmyg. Cafét hade retroinredning, hembakat bröd, gott te och kaffe och bredvid låg en tuff butik med 50-60-talsprylar. Kika på bilderna, väl värt ett besök! Caféer med fågelholkar tycker vi om.
This is just a tribute

Nu har jag ännu en gång fått äran att låna några vackra fågelholksbilder av fågelintresserade Håkan på bollkalle.zoomin.se! Han har gjort en spännande resa till New Orleans och passat på att plåta lite fågelholkar.

De amerikanska fågelholkarna är fantasifulla som få! De känns mer som smycken än som fågelhem, men man ska inte underskatta fåglarnas smak när det gäller bostäder. De gillar ju det mesta, säkert också döskallar, knappar och pärlor.

Jag börjar med min favorit. Många vackra bilder på fasaden och jag gillar att fågeln fått ett litet blåsinstrument att tuta i!Döskallen och ingångspinnen som ser ut som en kanon vaktar, vem vågar sig in?

Som en liten båt i luften.

Läckra holkar, eller hur?

Långben gillar fågelholkar

I alla fall gjorde han det 1993, i Musse Pigg och Co. Tyvärr verkar fåglarna inte gilla hans fågelholkar och väljer att bosätta sig utanför. Långben, du har ju gjort för stora ingångshål!
Fågelholk för fjällen

Wildlife Gardens multiholkar har redan nämnts för länge sedan i denna blogg. Men den allra senaste fågelholksmodellen är "Fjällstugan". Jag kan inte låta bli att se hur lik den är prydnadsfjällstugan i förra inlägget!

Nu grämer jag mig att jag inte köpte loppis-stugan. Det hade ju varit väldigt enkelt att göra den till fågelholk! Hade varit roligt att se en flugsnappare titta ut den lilla dörren. Hm, nåja. Det här med fjällstugor är inte riktigt min stil riktigt.Vilken är din favorit bland multiholkarna?
Om jag måste välja en säger jag skogsstugan. Den var riktigt fin faktiskt.


RSS 2.0