Fågelholk i väntans tider

Min syster skickade detta kort till mig, taget i Uppsala. Nu tycker nog även fågelholkarna att det är dags för vår!
Dekorerade fågelholkar för alla smaker

André Rundqvist har gjort dessa vackra fågelholkar som han säljer på sin egen sida: snickeboa.eu

De har en liten hylla överst som ska försvåra för katter och andra rovdjur att sticka in tassen. De har också små hål i botten som leder ut fukt, samt ribbor inuti som fågelungarna kan ta stöd på när de klättrar upp. En lucka för rengöring - ja dessa vackra fågelholkar verkar ha allt.

Kostnaden är 390 kronor. Många fler motiv och färger finns på snickeboa.eu!

Roligt med en holk som har samma namn som jag!
Fågelholkar i vågor

Denna fågelholksinstallation på, vad som tycks, en ladugårdsvägg, tycker jag var jättefin. Fågelholkar i en massa olika storlekar har satts upp i ett böljande vågmönster. Vet inte om någon av dem fungerar som vanligt och kan husera fåglar, men fint var det.


(Bilden hittad på Flickr).


Fågelholkar på arbetsplatsen

Järfälla kyrkogård, där jag börjat arbeta, har många fågelholkar. Detta är utsikten från personallokalernas fönster, och i träden bredvid finns det fler fågelholkar än dessa två. Björk är ett väldigt trevligt träd att ha holkar i tycker jag.Jobbar du på en arbetsplats som har några träd? Kanske i stadsmiljö? Köp eller bygg en holk och sätt upp, ett behov finns alltid!


Fågelholkar i Wien

Denna roliga installation på Erdbergstrasse i Wien, Österrike, är självklart mer konst än fågelsatsning, men rolig och fin är den. Jag gillar fågelholkar i stadsmiljö, oavsett var och hur! Dessa ser ut som stora suddigum på gigantiska blyertspennor...(Kortet hittat på Flickr).

RSS 2.0