Dags för nya fågelholkar! Några tips.

För alla med trädgård eller mark (eller ett sug att hjälpa kommunen på traven) vill jag nu påpeka att det är hög tid att köpa nya fågelholkar och sätta upp, om man inte gjorde det i höstas.

I Sverige finns bland annat online-butikerna Vivara.se, Naturbutiken.se, Bankebergs, Teges samt Wildlife Garden som säljer fågelholkar på nätet. Det finns säkert många fler (tipsa gärna). Samtidigt är det ju kanske roligare att stötta någon lokal firma och köpa fågelholk från dem. Allra roligast är det att bygga en holk själv!

Här kommer därför lite inspiration från Birdhouse Brokerage, ytterligare en amerikansk online-butik som jag tror tyvärr ej levererar till Sverige (skulle ändå troligen bli för dyrt med frakt och tull). Tycker vissa av dessa var väldigt fina - absolut något jag skulle försöka mig på att bygga själv om jag bara hade en trädgård och en snickarbod! Det får bli senare...Denna var min favorit:


Vinterholkar!

Vintern är som bekant både snöig, kall och blöt. Men fågelholkar är lika vackra på sommaren som på vintern. Eftersom jag inte postat på ett tag ville jag passa på att bjuda på några otroligt vackra fågelholkar i vinterskrud, samtliga hittade efter lite surfande på Flickr.


uppladdad av pokenbeau


uppladdad av claes9


uppladdad av gaierwalli


uppladdad av jojonks


uppladdad av ampfotos


uppladdad av pfeifhofer


uppladdad av dhumes888

Fina va? Önskar jag själv kunde hitta några fågelholkar att fota snart.

RSS 2.0