Fågelholksskyskrapa

Bostadsbolaget Mimer i Västerås fyller 90 år i år, och lät fem samarbetspartners och nio idrottsföreningar dekorera 90 fågelholkar. Dessa sattes sedan upp på en lång påle, fågelholksskyskrapan, som invigdes 12 september.



En tävling då de finaste holkarna röstades fram gav första pris till IFK Västerås Konståkning för dessa tre fågelholkar:



En rolig idé och ett fint dekorativt inslag på den skola som fick äran att få fågelholkarna hos sig. Troligen blir i alla fall någon holk bebodd, även om själva fågelholksskyskrapan i sig sitter ganska utsatt, utan buskar och träd i närheten. För närbilder på holkarna, se detta TV4-nyhetsklipp.


Örhängen för fågelholksnördar

Nu har jag hittat något riktigt speciellt: Örhängen för de som verkligen vill ståta med fågelholksintresset. Bara 12 dollar med frakt till Sverige på denna sida, om man är snabb. Nu har jag varken hål i öronen eller lust att ha fågelholksörhängen, men de var värda en plats på holkbloggen.



Jag kan för övrigt verkligen tipsa om själva köpsidan, Etsy. "All things handmade". Där säljer privatpersoner och småfirmor allt handgjort mellan himmel och jord och man kan göra fynd av både konsttryck, småsmycken, vintagepsylar och annat roligt. Jag har handlat där flera gånger, dock inget fågelholksrelaterat, men det kanske kommer, vem vet.


RSS 2.0