Vackraste holkkonsten någonsin!

"London Fieldworks skapades år 2000 av konstnärerna Bruce Gilchrist och Jo Joelson som en paraplyorganisation för kreativ forskning och samarbete inom det konstnärliga, vetenskapliga och teknologiska området. Deras projekt rör sig ofta kring ekologi sett som ett komplext samspel mellan de sociala, naturliga och teknologiska världarna." (Fritt översatt från deras hemsida).

Projektet heter "Super kingdom" och jag bara ryser när jag ser dessa bilder, så vackert, så smart! Dessa är självklart inte tänkt att fungera som fågelholkar överhuvudtaget, men de var tvungna att vara med här ändå. Får de sitta kvar kommer de säkert att bebos av fåglar. Svårt att göra något liknande, men mig inspirerar det till att bygga ett mystiskt litet hus eller slott och ha i ett träd...Tack Martin för tips i tidigare kommentar!


Holkar i design

Tyg- och tapetdesignerhuset Osborne & Little har använt fågelholkar i denna vackra reklam som visar olika tapeter. Holkarna har tapetserats i en massa olika mönster och några riktiga, om än tama, fåglar har också fått vara med på bilden. Roligt att se att fågelholkar används på detta sätt av ett företag som annars inte sysslar med just sådana.
RSS 2.0