Bergianska trädgården

Vi gjorde en utflykt till Bergianska (Stockholms botaniska trädgård), där jag träffade på denna trevliga fågelholk som satt på ett stort träd, väl kamouflerad i försommargrönskan. Jag såg faktiskt inga fler fågelholkar trots att jag spanade, men de fanns säkert.(Samtliga foton från besöket finns i vanliga bloggen, där min kärlek till ormbunkar kan märkas.)


Hyllningsholk

Fick en fin bild tillägnad holkbloggen, från Håkan på bollkalle.zoomin.se. Han har för övrigt en väldigt trevlig och läsvärd blogg, särskilt för fågelintresserade. Denna vackra fågelholk smälter verkligen in i trädet och den ser välanvänd ut, vilket ju är trevligt. Sånt gillar vi!Jag kämpar fortfarande med att försöka fota flugsnapparparet som häckar i en fågelholk på kyrkogården där jag jobbar. Men de är för rädda, trots att det är en betongmur mellan mig och dem när jag smyger. Men jag ska lyckas, och då kommer fotot här.


Fågelholkar live!

Jag är kär! I ugglorna på den holländska sidan jag just hittade, med massor av live-holkar som är igång precis just nu.

Minervauggla - sover mestadels men är ju otroligt söt ändå.
Nötväcka - Här finns några ungar och ibland blir de matade. Fint!
Tornuggla - Jag är besatt av den här kameran. Sex ägg har jag fått det till. Ibland sover hon, ibland putsar hon sig. Så fint!Sen några friliggande bon utan holkar:
Ladusvala - Här händer det mycket! Runt 5 ägg kunde jag räkna till. Svalan är där ibland, ruvandes eller sovandes. Under boet ser man lamm eller killingar gå omkring. Riktigt charmigt!
Ett stork-bo - riktigt stora bon det där.
Svart stork! - Söta ungar.

Sen hittade jag en svensk blogg med en fågelholk med talgoxar.
Har ni som läser detta några andra bra länkar med live-holkar?


Vårholkar från nätet

Att surfa efter fågelholksbilder på nätet ger mycket inspiration. Jag gillar fågelholkar som sitter på stora, grova träd - gärna högt upp. Det ser så charmigt ut. Fågelholkar i vårblommande träd är också fint, och jag lyckades hitta både och när jag holksurfade på Flickr, bildgalleriet.
(uppladdad av @Medienfuzzi)


(uppladdad av Denver Pam)


(uppladdad av These Nine Acres)


(uppladdad av Cissiluren)


(uppladdad av itsrabid)

Ett litet tillägg: I min personliga blogg har jag precis postat en sammansatt bild på alla fåglar jag hittills sett på mitt jobb på kyrkogården i Järfälla. Inga speciella, förvisso, men jag är så glad över mångfalden! Det är härligt att jobba utomhus denna årstid. Det kommer mer bilder på fågelholkar från kyrkogården senare.


En glödhet bostadsmarknad

...är vad småfåglarna har att bita i just nu. De flesta fågelholkar man går förbi på vårpromenaden kommer troligtvis snart bli bebodda, om de inte redan är det. Troligen har striderna varit hårda de senaste veckorna. Det här är några få av fågelholkarna vi såg på Järva cykelled mellan Akalla och Barkarby handelsplats idag.
RSS 2.0