Wildlife Gardens holkar

Ingen kan väl ha missat de husliknande holkarna som numera finns i många inredningsbutiker, både på nätet och i vanliga butiker. Deras populäritet gör dem ändå värda att nämnas här.De så kallade multiholkarna är utformade så att de under höst- och vintertid kan fungera som fågelbord, med små rännor där fåglarna kan sitta och peta ut fröna, som håller sig torra inne i huset. På våren kan en iläggsskiva läggas in, vilket förvandlar fågelbordet till fågelholk.

Det som har gjort holkarna till en sådan succé är bland annat att de finns i de vanligaste färgkombinationerna på svenska hus. Många verkar vilja skaffa en liten miniversion av det egna huset åt fåglarna. En mer speciell form har funkisholken, som också verkar vara den mest populära i storstadsregioner, enligt en snabb ovetenskaplig bloggsökning jag just gjorde.

Enligt en artikel i Smålandsposten ville paret bakom företaget Wildlife Garden ge bort en holk till en bekant, men upptäckte att inga roliga holkar fanns på marknaden. De tillverkade en egen och gav bort. Fler ville dock ha deras holkar och numera säljs de även i utlandet.

Funkisholken är nog min favorit, men även "Stugan" är riktigt fin. Det blir väl till att skaffa en trädgård först, som vanligt...

Holkarna går att köpa på Wildlife Gardens hemsida. Jag kan även varmt rekommendera den fågelskola som finns på sidan. Där kan man även lyssna på och identifiera fågelläten, något som är lite kul nu på våren då man hör fåglar ute konstant. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0