Omöjlig holkdesign

I kommentarerna till denna blogg har jag fått tips om två olika holkar. Vi har denna gröna holk från Indiska och denna holk med solceller på taket och lysande ingångspinne, från Oooms, ett holländskt designteam.

-
Gemensamt för dem är att de är gjorda för att vara snygga i första hand. Det vimlar av holkar som inredningsdetaljer på nätet. De allra flesta har ett stort fel: Ingångshålet är satt på mitten av holken, vilken gör den för grund för fåglar att bo i. Ett för grunt hål gör att ungarna kan klättra eller ramla ut, eftersom de flesta fåglar har en ganska tjock botten med bomaterial. Samtidigt kan andra fåglar lätt nå de försvarslösa ungarna bara genom att sticka in huvudet en kort bit.

Men tanken är väl också att man ska skilja på inredningsholkar och riktiga holkar. Hålet är säkert placerat på mitten just för att man inte ska tro att holken bör användas för fåglar. Indiskas holk, till exempel, kanske inte ens tål utomhusfukt, och vem vet vilka färger den målats med - tål de att sväljas av en fågel som kanske hackar runt ingångshålet?
Kommentarer
Postat av: David

Förstår inte varför man vill ha en holk inne... gör sig bättre i ett träd... men men tycker man det är fint så. Om vill man ha holk inne kanske en sån här kan va nåt:

http://www.weibulls.com/IboxServlet?id=IBX070R&OPT=DSP&CID=PM0903&VIEW=NFcheers!

2009-03-25 @ 17:42:24
Postat av: Ebba

Ja, inne blir det ju bara en "kul grej", inte alls samma sak.

2009-03-26 @ 17:19:19
URL: http://fagelholkar.blogg.se/
Postat av: Kicki

Hej! Om du ngn gång tröttnar på din gröna f- holk från Indiska köper jag den gärna. Har pippi på den!

2011-03-18 @ 23:11:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0