Köp fågelholkar och sätt upp nu på hösten!

Sätter du upp fågelholkar på hösten har fåglarna tid att vänja sig med holken, samtidigt kan den bli en bra sovplats för stannfåglar som ibland har det svårt att hitta tak över huvudet på vintern. Dessutom får fågelholken lite patina och härdas av väder och vind så att den passar bättre in bland träd och buskar.

Här är ett urval av vad som finns på nätet och i butiker just nu:

Vit fågelholk med brunt tak, 159,50 kronor hos StileroFågelholk med inbyggd webbkamera, säljs i Weibulls-butiker för cirka 1000 kr.Fågelholk-kollektiv, säljs via Blocket, också i butik på Fredsgatan 17, Sundbyberg (öppnar kl. 12) - 995 kr.Klassisk fågelholk "Saba" från Vivara.se, 168 kronor.Fågelholk för stare, Naturskyddsföreningens webshop, 139 kronor (medlem 109 kr)
Kommentarer
Postat av: Anonym

Vi har en tradition att göra holkar på våren, men det är kanske dax att tänka om och tillverka på hösten istället. Nu har vi nästan inga lediga träd kvar i området men renovering behövs alltid.

2009-09-14 @ 11:07:24
Postat av: Ebba

Ja egentligen kan man nog sätta upp dem precis när som helst, men ska man sätta upp på våren bör det nog vara i februari-mars eller ännu tidigare eftersom många fåglar börjar spana in holkarna tidigt... Men oavsett när man sätter upp så hittar ju nån fågel dit till slut, om man satt den på ett vettigt ställe.

2009-09-14 @ 19:19:51
URL: http://fagelholkar.blogg.se/
Postat av: Lotta

Tycker mycket om det du skrivit! Skojigt att se lite schyssta saker och inte bara det vanliga grejerna som man kan se om varenda dag. ;)

Postat av: Lisa

Jag hittade din sida av en ren slump och jag har läst några av dina blogginlägg - det märks att du gillar att skriva :D

2012-03-19 @ 00:46:19
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0