Fågelliv och holkbok

Vill tipsa om en ny trevlig fågelsida om fåglars liv. Passande nog heter den också Fågelliv.se. Där kan man följa Niklas Aronssons fågelfunderingar, ackompanjerade med vackra foton, men där finns också en informativ sida med de vanligaste frågorna och svaren kring fåglar, matning och holkar.Niklas har även skrivit en bok om fågelholkar, "Holkliv" som finns att köpa via hans egen sida, men också via SOFs naturbokhandel under Böcker->Fåglar->Sverige. Lite om boken:

"Holkliv är en bok som omfamnar alla aspekter av holkar. Den ger inte bara svar på de vanligaste frågorna som huruvida man ska rensa holken, hur högt holken ska sättas eller i vilket väderstreck den bör monteras. Den berättar också om de människor som valt att viga sina liv åt holkarnas fåglar. De som agerar fåglarnas arkitekter och inredare, de som skänker tak åt fågelarter som har det allt svårare att hitta naturliga bohål i skogsbolagens granplanteringar.

Men även holkarnas historia tecknas i boken och här berättas om alla de andra djur som loppor, fladdermöss, ekorrar och getingar som också vill använda holkar som sina bostäder. Holkliv är en bok för alla som vill kika in i våra vanligaste fåglars vardagsbestyr. Den öppnar vägen till ökad kunskap och större förståelse för de varelser som vi delar vårt livsrum med."


Låter som en trevlig bok för alla som älskar fågelholkar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0