Fågelholkar på jobbet

Som tidigare nämnts jobbar jag på en kyrkogård med mycket skog. Nu i veckan upptäckte jag fyra fågelholkar som jag inte sett förut. Det var en solig dag och vi skulle dra bort nyfällda småträd i skogen. Alla holkarna var av samma typ och är uppsatta av tidigare anställda för kanske 10-15 år sedan. Vissa sitter riktigt högt upp på tallstammarna. Jag tycker mest synd om den holk som plötsligt är helt utan skydd, när 20 småträd tagits ner runt omkring.

Alla fågelholkarna undersöktes och besöktes dock flitigt av blåmesar! Antagligen blir samtliga bebodda inom någon månad. Kul!

Jag har även funderat på att sätta upp fler holkar på några undangömda ställen nära ekonomibyggnaden. Vi får se hur det blir med det. De ska ju byggas eller köpas också... Det vore roligt med en nötväckeholk. Nötväckor är riktigt trevliga fåglar.


Kommentarer
Postat av: Annica

Vad vill nötväckor ha för sorts holk då tro? Måste nog googla på det :) Jag har ju två stycken som besöker fågelmataren...

2011-03-13 @ 12:31:52
URL: http://annicastjarnlof.blogspot.com
Postat av: Ebba

Det finns någon konstig avlång holk som man sätter på stammen av trädet, som har ingången nedåt eller på sidan tror jag. Ska också leta runt lite.

2011-03-13 @ 13:19:21
URL: http://fagelholkar.blogg.se/
Postat av: Göran D

Ja, stackars den ensamma (blivande) familjen på det oskyddade trädet! /

2011-03-21 @ 20:46:02
URL: http://kornknarren.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Kul att du bloggar! Fortsätt så :D

2011-07-12 @ 23:26:11
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0