Holkar på Rum&Trädgård-mässan i Kista!

Jag gick till Rum- & Trädgårdsmässan i Kista för att få en försmak av sommaren. Men allra mest gick jag dit för att fota de designade fågelholkarna som det stått om i olika tidningar i veckan. Självklart delar jag med mig av nästan alla här! (Klicka för att se större bilder!)

Först Tattby-Holken av Aleksandra Stratimirovic. Ursprungligen utformad som konstnärlig modell för den nya ishallen Tattby i Nacka.Nödbostad 'Ready Maid', samt Kosmo - Reinkarnation, båda av Carl Magnus Persson.

-

Sedan en Funkisholk av Fredrik Helander.
"Man kan se holken som ett litet hus, ett hem för en modern fågelfamilj eller bara som ett objekt eller en skulptur. (...) Den glasade väggen ger utifrån fri insyn, men en solfilm på dess insida stoppar utsikt och ger därmed lugn och ro till fågeln."Bird Object, gjorda av tidskriftsamlare. Fågelarterna blåmes, gråsparv och talgoxe står på etiketterna. Prydligt och ett smycke för kontoret. Blir dock mjuka utomhus... Av Anna von Schewen.Haupt in my Mind av Anna Berglund. Fint användande av gamla och nya material."Fågel-B-ton" av Stina Wessman. Ingångshålet syns inte på bilden men fanns där. Rolig idé, praktfull. Vore rolig att hänga i ett träd om den var i något annat material. Kanske ovanför ett café eller liknande.Statarholk och Klarinettholk av Anders Segerson. Statarholken är väldigt vackert gjord och min favorit av alla från mässan! Klarinettholken är utsmyckad med klarinettdelar med rengöringstofsen upptill. Rolig!

-

Holk för rödhake och Holk för pilfink, av Louise Hederström. Som vanliga holkar men med överdimensionerat tak. Ganska fina."Ett rum och kök i Hökarängen" av Louise Björkander.
"Holkarna är virkade i jute med en bottenplatta och knappar av trä. (...) Måste hängas så att de skyddas från hårt regn. (...) Bottenplattan går att lösgöra för att tömma ut skräp. Ingångshålet är anpassat för diverse småfåglar."Tre klassiska, men väldigt dekorerade holkar av Lisa Backman.Generationsboende för fåglar, av Kerstin Törngren.
"På en liten yta har fågelmamman samlat sina telningar omkring sig. Närmast henne ligger den yngsta kvar i sitt skal. I det hjärtformade boet ligger den kärlekskranka ungen, i designfåtöljen Ägget sitter äldsta ungen, redo att pröva sina vingar. Längst ner bor gökungen i sitt ur."Och så, till sist, Fågelbostad av Caroline Lindholk och Sylvia Neiglick, inspirerad av Koppartälten i Hagaparken i Solna utanför Stockholm. Med två bon och en matplats.Det var allt! Bara att börja inspireras och bygga några fågelholkar själv!


Kommentarer
Postat av: Håkan

Mitten-Backmanholken var nog min favorit av de där. Lite kul med den där genomskinliga kanske.

2011-03-13 @ 02:38:19
URL: http://kemimannen.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0